Je studentenkamer inrichten, zo doe je dat!
Heb je jouw nieuwe kamer in je studentenhuis gevonden en ben je bezig met alles ready te maken voor als je straks weer moet studeren? Laat ons je daarbij helpen! Wij geven handige tips hoe je van een kleinere ruimte toch een fijne plek kan maken waar je kunt studeren, je even terug kunt trekken en toch nog genoeg ruimte hebt om al je spullen kwijt te kunnen.
1. Maak gebruik van handige meubels
Meubels nemen het meeste ruimte in beslag, maar dit hoeft niet erg te zijn als je gebruik maakt van praktische oplossingen. Zo kun je er voor kiezen om een hoogslaper aan te schaffen, zodat je daaronder ruimte hebt om een bureau te plaatsen. Ook kan je voor een bed kiezen met lades, zodat je daar extra opbergruimte hebt. Een andere optie is een poef of bankje dat van binnen leeg is, zodat je daar ook spullen kwijt kan. Mocht je schuine wanden in je kamer hebben, kies er dan voor om speciale kasten te kopen die hiervoor zijn gemaakt. En denk aan handige kleine oplossingen, zoals haakjes aan je deur of planken aan de muur.
2. Licht, spiegels en kleur
Om je kamer optisch wat groter en ruimer te laten lijken, kan je op een slimme manier gebruik maken van verlichting, spiegels en de kleur op je muur. Door zowel sfeerverlichting als hoofdverlichting in je kamer aan te brengen, kun je je kamer wat groter laten lijken en tegelijkertijd meer sfeer aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een lichtjesslinger, een mooie tafellamp of wat gezellige kaarsen. Daarnaast kunnen spiegels een ruimte groter laten lijken. Wanneer je bijvoorbeeld een grote spiegel aan je muur hangt, geeft dit meer licht. Als laatste kun je ervoor kiezen om je kamer te verven en een accentmuur toe te voegen. Met een accentmuur wordt bedoeld dat je één muur in een andere kleur verft dan de andere muren. Kies het liefst voor lichte kleuren.
3.Houd het netjes
Dit klinkt als een hele logische, maar toch. Een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd, en daarom is het belangrijk dat je je spullen netjes opbergt. Doe dit door gebruik te maken van ‘organizers’, bepaalde doosjes of manden die je ook in kasten of bureaus kunt plaatsen. Probeer niet te veel meubels en decoratie aan je studentenkamer toe te voegen, omdat dit zeker in een beperkte ruimte rommelig kan ogen. Zorg verder voor een opgemaakt bed, opengeslagen gordijnen, zet zo nu en dan je raam open en zorg dat je je kamer één keer per week stofzuigt en schoonmaakt. Dan kom je altijd fijn thuis in je opgeruimde kamer!
4.Budgetteren kun je leren
Je kamer inrichten hoeft gelukkig niet veel geld te kosten. Je kunt Marktplaats en Facebookgroepen afstruinen om te kijken of er leuke meubels voor jou tussen zitten. Verder zou je nog een oproep kunnen plaatsen of mensen nog meubels hebben die ze niet gebruiken of waar ze vanaf willen. Soms kun je die meubels zelfs gratis afhalen. Kijk verder ook in je huidige kamer welke meubels je kunt meenemen. Is je bureau nog prima, maar ben je er op uitgekeken? Probeer dan eens je eigen meubels te pimpen door ze een likje verf te geven. Dan zijn je meubels weer als nieuw!
Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!